Beginnersgids voor Crypto Trading Bots

The Crypto Blog levert geen (belasting)/ crypto adviezen, investeringen of financiële diensten en adviezen aan. Zie onze disclaimer hier.

In tegenstelling tot de aandelenmarkten sluit de cryptotheekmarkt nooit en slaapt hij nooit, wat een behoorlijk stressvol scenario kan zijn voor handelaren en investeerders.

Gebruikers die vertrouwd zijn met crypto-investeringen zullen ook bekend zijn met het gevoel van wakker worden in de ochtend om begroet te worden met een aangename of onaangename verrassing wanneer ze hun portefeuille controleren en grote winsten of verliezen zien.

Als gevolg van de volatiliteit van de markt, zijn handelsbots steeds populairder geworden onder handelaren door hen toe te staan te allen tijde de controle over hun handel te behouden, waarbij de bot niet slaapt, zelfs niet terwijl de handelaar dat wel doet.

Bovendien zorgt een correct gespecificeerde bot ervoor dat transacties sneller en efficiënter kunnen worden uitgevoerd dan de handelaar handmatig zou kunnen doen.

De explosie van populariteit in cryptocurrency heeft ook geresulteerd in een grote toename van het aantal beschikbare crypto trading bots, hetzij gratis van open-source platforms of met een licentie voor gebruikers in ruil voor vaste kosten.

Het is echter moeilijk te achterhalen welke van deze bots werken zoals bedoeld en welke een absolute tijdverspilling zijn. Deze pagina zal de achtergrond van wat precies handelsbots zijn en of ze werken voor Bitcoin-handel (en nog belangrijker, voor jouw Bitcoin-handel) in beschouwing nemen.

Het zal dan enkele van de beste handelsbots in de markt van vandaag bekijken.

Top Trading Bots

Als je haast hebt, hier is onze keuze van de top 2 bot platforms op de markt op dit moment.

Wat is een tradingbot

In essentie is een tradingbot een softwareprogramma dat rechtstreeks met financiële beurzen communiceert (om relevante informatie te verkrijgen en te interpreteren) en dat namens jou koop- of verkooporders plaatst, afhankelijk van de interpretatie van de marktgegevens.

De bots nemen beslissingen door de koersbewegingen van de markt te volgen en te reageren volgens een reeks voorgedefinieerde en voorgeprogrammeerde regels.

Normaal gesproken zal een tradingbot marktacties analyseren, zoals volume, orders, prijs en tijd, hoewel ze over het algemeen kunnen worden geprogrammeerd om aan de eigen smaak en voorkeuren te voldoen.

Handelsbots zijn al vele jaren populair in de conventionele financiële markten. Echter, handelsbots zijn van oudsher niet beschikbaar voor de gemiddelde belegger, omdat ze een aanzienlijke hoeveelheid geld kosten.

Een Bloomberg terminal kan bijvoorbeeld vaak meer dan $10.000 kosten.

Door de transparante aard van blockchain hebben cryptocurrency beurzen echter de neiging om hun klanten directe markttoegang te verlenen die gebruikers de mogelijkheid biedt om het elektronische orderboek van de beurs te analyseren.

Wat van oudsher een vorm van toegang was die uitsluitend beschikbaar was voor makelaars en beleggingsinstellingen in de conventionele financiële markten.

Omdat veel mensen passief in Bitcoin handelen en daarom niet in staat zijn om veel tijd te besteden aan het analyseren van de markt, is het de bedoeling dat Bitcoin-bots gebruikers in staat stellen om efficiënter te handelen zonder dat ze te allen tijde op de hoogte moeten blijven van de markt.

Botstrategieën

Hoewel de cryptocurrency markt veel minder volwassen is dan andere financiële markten, heeft de digitale aard van de markt ervoor gezorgd dat ondanks het feit dat het aanzienlijk minder tijd heeft gehad om algoritmische handel te integreren, de technologie niet traag is geweest in het inhalen van haar rivalen in termen van het aanbieden van een trading bot service.

Waardoor beleggers toegang krijgen tot een breed scala aan handelsstrategieën, waarvan enkele van de meest populaire hieronder worden beschouwd:

Arbitrage

In de begindagen van de cryptocurrency trading was een van de primaire strategieën die handelaren gebruikten om winst te maken arbitrage – d.w.z. het kopen van activa in de ene markt en ze vervolgens verkopen in een andere markt voor een hogere prijs, en zo winst maken op het verschil.

Omdat cryptocurrency beurzen gedecentraliseerd waren, waren er vaak grote verschillen tussen de prijzen die op verschillende beurzen werden aangeboden, wat betekent dat er winst kon worden gemaakt door middel van arbitrage.

Hoewel de spread tussen de beurzen nu veel kleiner is, verschijnen ze toch nog steeds en kunnen handelsbots de gebruikers helpen om deze verschillen optimaal te benutten.

Daarnaast kan arbitrage ook worden gebruikt bij handelaren die futures willen betrekken bij hun handelsstrategieën door te profiteren van het verschil dat bestaat tussen een termijncontract en de onderliggende waarde ervan, door rekening te houden met termijncontracten die op verschillende beurzen worden verhandeld.

Market Making

Handelsbots kunnen ook beleggers in staat stellen gebruik te maken van de market making strategie. Deze strategie voorziet in “doorlopende aan- en verkoopprijzen op verschillende digitale markten en digitale valutaderivatencontracten” in een poging “de spread tussen de aan- en verkoopprijs vast te leggen”.

Om de market making strategie uit te voeren, worden zowel koop- als verkooplimietorders in de buurt van de bestaande markt geplaatst. Naarmate de prijzen fluctueren, zal de bot automatisch en continu limietorders plaatsen om te profiteren van de spread.

Hoewel dit in bepaalde periodes winstgevend kan zijn, kan de intense concurrentie rond deze strategie ertoe leiden dat het niet winstgevend is, vooral in omgevingen met een lage liquiditeit.

Hoe werken tradingbots

Handelsbots werken door te reageren op de markt. Ze verzamelen de gegevens die nodig zijn om een transactie uit te voeren op basis van een analyse van het handelsplatform.

Echter vertelt het handelsplatform slechts de helft van het verhaal, veel stijgingen en dalingen zijn gebaseerd op andere bronnen (zoals John McAfee’s Twitter of andere online geruchten!) die niet geprogrammeerd kunnen worden in de bot.

Bovendien is, zoals hierboven opgemerkt, de spread tussen de beurzen is wat afgevlakt, hetgeen betekent dat de mogelijkheden voor arbitrage veel lager zijn dan in voorgaande jaren.

Veel trading bots gebruiken een zogenaamd exponentieel voortschrijdend gemiddelde (EMA) als uitgangspunt voor de analyse van de markt. EMA’s volgen de marktprijzen over een bepaalde periode, en bots kunnen worden geprogrammeerd om te reageren op wat die prijs doet – zoals het overschrijden van bepaalde drempels.

Door het programmeren van de bots kunnen handelaren hun drempels zo instellen dat deze overeenkomen met hun risicobereidheid.

Een van de nadelen van EMA is echter dat het gebaseerd is op het verleden, wat, zoals alle traders zullen weten, niet indicatief is voor toekomstige prestaties, vooral in de cryptocurrency-industrie waar de volatiliteit hoogtij viert. Tradingbots werken, maar niet noodzakelijkerwijs voor iedereen.

Tradingbots bieden veel voordelen, waaronder het hebben van een constante interactie met de markt, evenals het verwijderen van de niet-substantiële factor van emotie.

Echter, aan de andere kant, door de verkeerde handelsstrategie te gebruiken of te vertrouwen op de handelsstrategie van anderen, kan een tradingbot gewoonweg leiden tot het automatiseren van een reeks slechte markt handelsbeslissingen.

De beste Crypto Trading Bots

Cryptohopper

Cryptohopper is om diverse redenen een van de meest gerenomeerde spelers in de tradingbots wereld. Ten eerste, draaien ze volledig in de cloud, dus er is geen installatie nodig om 24 uur per dag te kunnen handelen. En biedt ook een ongelooflijk intuïtief dashboard, waarmee je binnen 5 minuten kunt beginnen met handelen.

Daarnaast is het de enige bot die externe signaalgevers embed, waardoor handelaren zich kunnen inschrijven op een lijst van professionele analisten uit de hele wereld.

Vele gebruikers maken gebruik van machinaal leren, intelligente algoritmen en hebben teams van wiskundigen in dienst om zich te richten op stijgende munten.

Signalen worden rechtstreeks naar de gebruikersbots gestuurd die kopen en verkopen als ze ze ontvangen.

De bot stelt je in staat om te profiteren van Bull Markets met een slepende stop-loss, en biedt volledige technische analyse functies van Stoch en RSI tot Bollinger Bands en MACD.

Cryptohopper heeft een zeer mooi modern dashboard waar je alles kunt configureren en monitoren en wordt geleverd met een configuratiewizard of vooraf gemaakte templates voor de populaire exchanges – Binance, Bittrex, Poloniex, GDAX en Kraken.

Handelaren met meer ervaring kunnen hun favoriete technische indicatoren, triggers en tools gebruiken die handig zijn in Bull Markets, zoals DCA & shorting functies.

In tegenstelling tot veel andere bots, rekent Cryptohopper geen handelskosten, en is een van de weinige bots die een maand lang een gratis proefversie aanbiedt met uiteraard de mogelijkheid om te upgraden naar Explorer($16.58 p/m), Adventurer($41.58 p/m) of Hero($83.25 p/m).

3Commas

3Commas is een populaire handelsbot die werkt met een aantal beurzen waaronder Bittrex, BitFinex, Binance, Bitstamp, KuCoin, Poloniex, GDAX, Cryptopia, Huobi en YOBIT. De bot werkt 24/7 met elk apparaat, want het is een web-based service, zodat u je het handelsdashboard kunt bekijken op zowel mobiele als desktop- en laptopcomputers.

Deze bot stelt de gebruiker in staat om stop-loss en take-profit doelen te stellen en heeft ook een sociaal handelsaspect waardoor u de acties van de meest succesvolle handelaren kunt kopiëren.

Een andere interessante functie is de ETF-achtige crypto-portefeuillefunctie waarmee je een crypto-portefeuille kunt maken, kunt analyseren, back-testen en kunt kiezen uit de best presterende portefeuilles die door anderen zijn gemaakt.

CryptoTrader

De CryptoTrader-bot is een cloud-gebaseerde handelsbot die gebruikers volledig geautomatiseerde handelsoplossingen biedt zonder dat ze de bot op hun eigen systeem hoeven te installeren.

CryptoTrader beschikt over een strategie ‘marktplaats’ die gebruikers in staat stelt om hun favoriete handelsstrategie toe te passen, of om zelf ontwikkelde strategieën te hanteren.

Cryptotrader ondersteunt de meeste grote beurzen voor zowel backtesting als live trading, met een backtesting tool die gebruikers in staat stelt om te analyseren hoe hun strategieën zouden werken onder verschillende marktomstandigheden.

CryptoTrader biedt vijf verschillende abonnementssoorten aan, met tarieven die variëren tussen de 0,0026 BTC en 0,0316 BTC per maand (Bitcoin is de enige geaccepteerde betaalmethode). De afzonderlijke pakketten bevatten een verschillen, waaronder het aantal bots dat in opdracht van de gebruiker werkt en de maximale vermogenslimiet.

Hoewel enige kennis van codering nuttig is bij het opzetten van strategieën in de CryptoTrader-bot, zijn er een aantal gratis en betaalde strategieën beschikbaar voor gebruikers die geen ervaring hebben met of geen interesse hebben in codering.

De CryptoTrader-bot heeft ook een breed niveau van interoperabiliteit, met een service die e-mail en sms-berichten aanbiedt om gebruikers te waarschuwen voor belangrijke marktgebeurtenissen of veranderingen in trends.

Haasbot

Haasbot is in 2014 opgericht door Haasonline en handelt in Bitcoin en vele andere altcoins,

Hoewel Haasbot waarschijnlijk de meest complete is van de momenteel beschikbare handelsbots en veel van het werk doet met relatief minimale input van de gebruiker, is het redelijk duur om deze dienst te gebruiken, met kosten die variëren tussen de 0,04 BTC en 0,11 BTC voor een periode van drie maanden.

Tegen deze prijzen is het duidelijk dat iedereen die bereid is een kans te wagen, kennis moet hebben van wat hij of zij verwacht van dit platform.

Haasbot is een uitvloeisel van HaasOnline Software, door Stephan de Haas in de jaren negentig van de vorige eeuw gestart. Hetzelfde bedrijf staat ook achter HaasOnline Trade Server (HTS), een geautomatiseerd systeem dat is ontworpen om cryptocurrencies te verhandelen.

Het Haasbot-platform werkt op Windows, MacOS en Linux en laat handelaren kiezen uit meer dan 10 verschillende ‘bots’.
Hoe meer u besluit uit te geven, tot hoe meer bots je toegang krijgt in het platform.

Zignaly

Zignaly is een handelsterminal met cryptocurrency trading bots waarmee je automatisch kunt handelen met behulp van externe crypto-signaalaanbieders. Op dit moment kost het platform slechts $12 per maand.

Het platform is ongelooflijk eenvoudig te gebruiken en kan worden toegepast als een passieve inkomstenmachine. Zignaly laat je eenvoudig verbinding maken met een TradingView account, om te handelen met je favoriete indicatoren.

Als alternatief kunt je de Zignaly trading terminal gebruiken om je volledige strategie in een keer te creëren.

Omdat de Zignaly bot nog steeds pre-launch is, is het aantal beurzen waarmee het werkt beperkt. Het ontwikkelingsteam zegt dat zodra de volledige versie live is, KuCoin, Coinbase Pro, Poloniex en Bittrex aan het platform zullen worden toegevoegd.

Het bedrijf is ook van plan om zijn klanten onbeperkte valutaparen aan te bieden zonder extra kosten.

Een van de leukste dingen aan Zignaly is, naast de prijs, de inzet van de ontwikkelaars voor transparantie. De volledige informatie van de ontwikkelteams is online beschikbaar, en iedereen die meer wil weten over de oprichters kan hun persoonlijke informatie vinden op hun social media profiel.

Afsluitend

Als het gaat om het investeren in crypto, overweeg dan eerst alle opties. Bepaal of de investering past bij je portefeuille en of er voldoende ruimte is in het budget vanwege het risico dat met deze investering gepaard gaat. Denk ook aan je financiële doelstellingen op lange termijn.

The Crypto Blog levert geen belastingadviezen, investeringen of financiële diensten en advies, zie ook onze disclaimer.
De informatie op deze pagina wordt gepresenteerd zonder rekening te houden met de beleggingsdoelstellingen, risicotolerantie of financiële omstandigheden van een specifieke belegger en is mogelijk niet geschikt voor alle beleggers.
De in het verleden behaalde resultaten zijn niet indicatief voor toekomstige resultaten.
Beleggen brengt risico’s met zich mee, waaronder het mogelijke verlies van de hoofdsom!

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. Meer infortmatie kunt u vinden op: https://www.thecryptoblog.nl/privacy-en-cookie-statement/

Sluiten