Cryptocurrency Exchanges

The Crypto Blog levert geen (belasting)/ crypto adviezen, investeringen of financiële diensten en adviezen aan. Zie onze disclaimer hier.


Investeerders over de hele wereld staan te popelen om handel te drijven in deze snelgroeiende nieuwe handel en er zijn een heleboel cryptocurrency platforms opgedoken om te voldoen aan de behoefte van uitwisseling van digitale valuta’s

Deze uitwisselingen staat ook de consument toe om cryptocurrencies te kopen, te verkopen en te verhandelen, hetzij door fiatvaluta zoals dollars, euro’s, of yen, of een andere cryptocurrency zoals bitcoin of ether.

Minder gangbare cryptocurrency’s, die altcoins worden genoemd, moeten vaak worden verhandeld tegen bitcoin en kunnen niet rechtstreeks met fiatvaluta worden gekocht. Niet elke beurs ondersteunt elke munt en veel beleggers gebruiken meer dan één platform.

Sommige beurzen zijn beter geschikt voor minder ervaren handelaren en kleine beleggers, terwijl sommige gericht zijn op instellingen of voltijdse handelaars.

De wetgeving die op deze beurzen van toepassing is, varieert sterk op basis van de locatie en het soort diensten dat elke beurs aanbiedt.
Sommige beurzen zijn niet gereglementeerd, andere zijn niet beschikbaar voor klanten in bepaalde landen, maar ze zijn allemaal kwetsbaar voor een steeds veranderende regelgeving.

Na het harde optreden van China tegen de cryptocrisis in november 2017 werden de Chinese beurzen gedwongen hun activiteiten naar elders te verplaatsen of volledig te sluiten.

Andere beurzen hebben onlangs hun dienstverlening aan Japanse klanten opgeschort op grond van nieuwe richtlijnen van het Japanse Financial Services Agency.

De Amerikaanse beurzen zijn onderworpen aan de regelgeving van de verschillende staten en aan federale richtlijnen. Zo heeft de staat New York in 2015 de “BitLicense”-regelgeving ingevoerd, die licenties verleent aan virtuele valutabedrijven.

Er is een duizelingwekkend scala aan aanbiedingen en opties op de beurzen. Hoewel de markt zeer concurrerend is, heeft elke aanbieder een andere kostenstructuur, handelskenmerken, aangeboden munten en beveiligings- en verzekeringsmaatregelen.

De meeste beurzen rekenen handelsvergoedingen aan op basis van een “maker-taker” model, waarbij “takers” orders plaatsen die onmiddellijk worden uitgevoerd (lees: marktorder), waardoor de liquiditeit van de markt verdwijnt, terwijl “makers” orders plaatsen die in de boeken zitten, onder de tikkerprijs voor een aankoop en daarboven voor een verkoop (lees: limietorder).

Makers creëren meer liquiditeit in de markt en worden vaak beloond met lagere kosten en kortingen. Aannemers worden doorgaans hogere kosten in rekening gebracht, die in deze beurzen over het algemeen rond de 0,1% of 0,2% schommelen.

Misschien wel het belangrijkste is dat elke beurs een ander compliance-kader heeft. Daarom is het belangrijk om de kleine lettertjes van elke beurs te lezen, voordat u zich registreert om te handelen.

Tot op heden zijn er meer dan 200 cryptocurrency beurzen die actieve handel ondersteunen, en het gecombineerde 24-uurs handelsvolume van de top tien is meer dan 6,5 miljard dollar.

Hieronder volgt een kort rapport van de meest bekende aanbieders.

BitMEX: Hong Kong

BitMEX is de Bitcoin Mercantile Exchange, een platform dat bedoeld is voor toegewijde handelaren in plaats van particuliere beleggers. Het verwerkt consequent meer dan $2 miljard aan transacties in een periode van 24 uur. Het platform biedt een zeer hoge hefboomwerking op transacties, tot 100x.

BitMEX is uniek omdat het leveraged contracten (termijncontracten en eeuwigdurende contracten) aanbiedt die gekocht en verkocht worden met behulp van bitcoin in plaats van het directe eigendom van de munten zelf.

Dit betekent dat zelfs als gebruikers in altcoins handelen, alle winsten en verliezen in bitcoin worden gerealiseerd. BitMEX handelt niet in fiat valuta en is niet beschikbaar voor klanten in de Verenigde Staten.

Regelgeving: Geregistreerd in de Republiek der Seychellen. Weinig regelgeving.

HANDEL NU OP BITMEX

Binance: multiple locations in Asia

Binance werd vorig jaar gelanceerd door Changpeng ” CZ” Zhao en is al snel een van ‘s werelds grootste crypto-uitwisselingen geworden. Na de verhuizing van haar kantoren uit China en haar servers offshore, ondersteunt Binance nu meer dan 130 munten en verwerkt het consequent meer dan $1 miljard aan transactiewaarde over een periode van 24 uur.

Het heeft zowel beginners- als geavanceerde handelswijzen, en terwijl gebruikers momenteel niet in staat zijn om fiat valuta in te wisselen voor munten, geven nieuwsberichten aan dat er een apart maar geaffilieerd fiat-to-cryptocurrency platform, gevestigd in Malta, in de maak is.

Binance ondersteunt ook zijn eigen munt, de Binancecoin (BNB). Gebruikers die BNB in hun portemonnee hebben op het platform kunnen een korting krijgen op de kosten wanneer ze BNB gebruiken.

De marktkapitalisatie van de munt bedraagt momenteel meer dan 1,7 biljoen dollar, volgens de gegevens van Coinmarketcap.

Regelgeving: Goede regulering. Is wel gewaarschuwd door regelgevers in Japan en Hong Kong.

HANDEL NU OP BINANCE

OKEx: Hong Kong

OKEx, gevestigd in Hong Kong en geleid door CEO Chris Lee, is een robuust handelsplatform met toegang tot 145 munten. De beurs kondigde in mei aan dat het zal uitbreiden naar Malta, onder verwijzing naar de “uitgebreide blokketeninitiatieven van het land”.

Het platform geeft ook een eigen token uit, de OKB, waarmee gebruikers een korting krijgen op de handelsvergoedingen, de stemrechten in de onderneming en andere premiumdiensten zoals fiathandel en margehandel voor geverifieerde handelaren. De beurs beheert ook dagelijks transacties ter waarde van ongeveer $1,5 miljard aan Bitcoin-futures, volgens de website.

OKEx bedient geen klanten in bepaalde landen, waaronder Hong Kong, Cuba, Iran, Noord-Korea, Soedan, Bolivia, Ecuador, Kirgizië en de Verenigde Staten, vanwege regelgevingskwesties.

Regelgeving: Niet onderworpen aan Amerikaanse regelgeving. Zal worden onderworpen aan de Maltese regelgeving na de komende verhuizing.

HANDEL NU OP OKEX

Coinbase: San Francisco, California

Coinbase, opgericht in 2012, is een beurs en een set gereedschappen voor handelaars, allemaal gebouwd op hetzelfde platform.
De meesten beschouwen het als de blue-chip onder de crypto-platforms. Gebruikers kunnen munten kopen, verkopen, opslaan en verhandelen, en

Coinbase werkt samen met bedrijven als Expedia, Overstock.com en Dish, die bitcoin betalingen willen accepteren.

Coinbase was een van de eerste beurzen die mainstream populariteit vond in de Verenigde Staten. Het was ook de eerste cryptocurrency startup die de “unicorn” status bereikte (een waardering van meer dan $1 miljard).

Het platform is gemakkelijk te gebruiken en populair bij beginners, en het heeft nu meer dan 20 miljoen rekeningen. Coinbase’s zusterplatform, GDAX, is bedoeld voor meer gevorderde handelaars en heeft veel lagere tarieven per transactie (zie hieronder). GDAX zal later deze maand Coinbase Pro worden.

In juni kondigde het bedrijf plannen aan om de Japanse crypto-markt te betreden, en het verwierf onlangs Keystone Capital in een poging om een SEC-gereguleerde makelaar-handelaar te worden.

In mei kondigde Coinbase ook aan dat het Paradex had overgenomen, een gedecentraliseerd uitwisselingsplatform waarmee gebruikers rechtstreeks tussen hun portemonnee kunnen handelen zonder de hulp van een derde partij.

Het bedrijf is van plan om deze dienst aan te bieden aan internationale gebruikers alvorens deze beschikbaar te stellen aan Amerikaanse klanten.

Regelgeving: Gelicentieerd om geld over te maken in de meeste Amerikaanse jurisdicties. Geregistreerd als een Money Services Business bij FinCEN.

Eind vorig jaar heeft de IRS Coinbase toestemming gegeven om gebruikersgegevens met haar te delen. Belastingontduikers, pas op!

HANDEL NU OP COINBASE

Huobi: Meerdere Aziatische kantoren, kantoor in de Verenigde Staten.

Huobi werd in 2013 in China opgericht door Leon Li en heeft nu zijn hoofdkantoor in Singapore met kantoren in de Verenigde Staten, Japan, Korea en Hong Kong. Het is niet beschikbaar voor gebruikers in de VS vanwege de onzekerheid over de regelgeving.

Er zijn verschillende versies van Huobi; het Huobi OTC-platform stelt consumenten in staat om fiat valuta te verhandelen voor digitale tokens zonder kosten, terwijl Huobi Pro een uitwisselingsplatform biedt dat meer geavanceerde handel tussen cryptocurrencies ondersteunt.

Huobi kondigde onlangs HB10 aan, een cryptocurrency ETF die gebruikers in staat stelt om te investeren in een divers pakket aan digitale activa. Huobi Pro biedt 24/7 klantenservice.

Regelgeving: Geregistreerd in de Republiek der Seychellen. Weinig regelgeving.

HANDEL NU OP HUOBI

Bitfinex: Hong Kong

Bitfinex, opgericht in 2012 en gevestigd in Hongkong, is ook niet beschikbaar voor Amerikaanse klanten vanwege de onzekere regelgeving. Het is de afgelopen maanden ook onderwerp geweest van een wijdverbreid onderzoek dankzij een spraakmakend hack- en prijsmanipulatieschandaal.

In 2016 verloor Bitfinex meer dan 70 miljoen dollar aan bitcoin nadat de ruil door hackers werd gecompromitteerd. En eind vorig jaar werden Bitfinex en Tether, een aan de Amerikaanse dollar gekoppelde stablecoin, door de SEC gedagvaard te midden van speculaties dat de reservefondsen die de Tether stablecoin zouden ondersteunen niet bestonden.

Bitfinex en Tether deelden destijds dezelfde CEO, volgens een rapport van Bloomberg. Een onderzoekspaper dat deze maand verscheen, suggereert dat Tether werd gebruikt om de prijs van Bitcoin op de Bitfinex beurs te manipuleren.

Bitfinex-gebruikers zijn niet verplicht om hun identiteit te verifiëren voordat ze cryptocurrencies verhandelen, maar ze moeten dit wel doen om fiatvaluta’s te storten of op te nemen.

Regelgeving: Opgenomen in de Amerikaanse Maagdeneilanden. Weinig regelgeving.

HANDEL NU OP BITFINEX

Afsluitend

Als het gaat om het investeren in crypto, overweeg dan eerst alle opties. Bepaal of de investering past bij je portefeuille en of er voldoende ruimte is in het budget vanwege het risico dat met deze investering gepaard gaat. Denk ook aan je financiële doelstellingen op lange termijn.

The Crypto Blog levert geen belastingadviezen, investeringen of financiële diensten en advies, zie ook onze disclaimer.
De informatie op deze pagina wordt gepresenteerd zonder rekening te houden met de beleggingsdoelstellingen, risicotolerantie of financiële omstandigheden van een specifieke belegger en is mogelijk niet geschikt voor alle beleggers.
De in het verleden behaalde resultaten zijn niet indicatief voor toekomstige resultaten.
Beleggen brengt risico’s met zich mee, waaronder het mogelijke verlies van de hoofdsom!

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. Meer infortmatie kunt u vinden op: https://www.thecryptoblog.nl/privacy-en-cookie-statement/

Sluiten